ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝ 14/05/2013




ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

--------------------------------------------------------


ΓΟΥΝΑΡΗ 2                        ΤΗΛ: 2104274112

1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                        FAX: 2104226253

ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                    ekritiko@otenet.gr
185 31                                           6977717893


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΕΙΓΟΝ

Η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών, σε συνεργασία με το ιστορικό σωματείο εργαζομένων  « Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ,  της καπνοβιομηχανίας Θ.Δ. Γεωργιαδής Α.Ε.  – μιας από τις παλαιότερες της χώρας – συναποφάσισαν κοινή δράση , προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του ιστορικού εργοστασίου στην Θήβα και να απορριφθεί η κατατεθείσα αίτηση πτώχευσης , από πλευράς της ιδιοκτησίας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας Θ.Δ. Γεωργιαδής Α.Ε.   που εκπροσωπούνται από το σωματείο «  Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» , είναι και μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών.
Η Εθνική Ομοσπονδία, θα παράσχει πλήρη τεχνική και επιστημονική στήριξη , σε δικαστικό και εξωδικαστικό επίπεδο και σε τεχνοκρατικό επίπεδο ως προς την λειτουργία του εργοστασίου , προκειμένου να διατηρηθεί εν ζωή και σε λειτουργία μία από τις ελάχιστες εναπομένουσες ελληνικές καπνοβιομηχανίες , αλλά και προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων , σε μία περιοχή όπως η Θήβα , που τα ποσοστά ανεργίας πλησιάζουν το 50%.
Η λύση που προωθείται είναι το εργοστάσιο , να λειτουργήσει με ένα μικτό επενδυτικό σχήμα , όπου θα συμμετέχει το σωματείο των εργαζομένων και επενδυτές , από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Παράλληλα καταγγέλλεται πολιτικά η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου Κουβέλη που παρά τις εξαγγελίες για ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων , αδυνατεί να επιλύσει γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και εμπόδια , που συνετέλεσαν κατά μέγιστο βαθμό στην αίτηση πτώχευσης του καπνεργοστασίου Θ.Δ. Γεωργιαδής Α.Ε.  
Πλέον συγκεκριμένα το σωματείο των εργαζομένων , καταγγέλλει εξαπάτηση από πλευράς του ελληνικού δημοσίου – Υπουργείο Οικονομικών , Τελωνειακές υπηρεσίες – ειδικότερα παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και παρακλήσεις του σωματείου των εργαζομένων και των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων  ( Εργατικό Κέντρο Θήβας , Ο.Ε.Κ.Ε. , Γ.Σ.Ε.Ε. ) , προς τους αρμόδιους φορείς να αποδεχθούν συγκεκριμένη πρόταση / λύση που θα επέτρεπε την συνέχιση της παραγωγής και των εξαγωγών (που αποτελούσαν το 85% του τζίρου) της επιχείρησης και παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς επιβεβαίωναν ότι η συγκεκριμένη λύση ήταν σύννομη και προβλέπονταν από τον κανονισμό, ωστόσο αρνούνταν πεισματικά να επιτρέψουν την υιοθέτηση της.


                                                                         Μετά τιμής
                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                              ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου