ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/6/2014


 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

---------------------------------------------------------------------

ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                               ΤΗΛ: 2104274112


1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                       FAX: 2104226253

ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                           2104111490                                                

185 31                                                        ekritiko@otenet.grΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεχίζεται η ασύδοτη δράση των τραπεζών όχι μόνο χωρίς κανένα έλεγχο από πλευράς υπεύθυνης πολιτείας και θεσμικών αρχών αλλά και με την ενεργό σιωπηρή συνεργεία της κυβέρνησης.

Την φορά αυτή θύματα της παράνομης ασύδοτης και καταχρηστικής δράσης των τραπεζών υπήρξαν συνταξιούχοι και άνεργοι πολίτες.

Πλέον συγκεκριμένα η Εθνική Τράπεζα κατέσχεσε και παρακράτησε παρανόμως το 100%  του σύνολου των συντάξεων ηλικιωμένων δανειοληπτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης διότι δεν διαθέτουν άλλους πόρους πέραν της συντάξεως τους και η τράπεζα Πειραιώς και Eurobank , αρνούνται πεισματικά κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων του Νόμου να χορηγήσουν βεβαίωση οφειλών του Ν. 3869/2010 ( Νόμος Κατσέλη – Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά) σε άνεργο δανειολήπτη προκειμένου αυτός να μπορέσει να ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3869/2010, καταθέτοντας την αγωγή του στο αρμόδιο ειρηνοδικείο και διαφυλάσσοντας έτσι την πρώτη και κύρια κατοικία του από κατάσχεση και πλειστηριασμό.

Ο συγκεκριμένος άνεργος δανειολήπτης εκφράζει φόβους , ότι πίσω από την παραπάνω παράνομη τακτική των τραπεζών κρύβονται οργανωμένα συμφέροντα που επιθυμούν να υφαρπάξουν την πρώτη και κύρια κατοικία του .

Όλες οι ανωτέρω καταγγελίες , προωθήθηκαν στις αρμόδιες αρχές. Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός αυτής της συμπεριφοράς τριών εκ των τεσσάρων συστημικων τραπεζών και διατυπώνεται το ερώτημα : άραγε με τέτοιες πρακτικές θα βοηθηθούν η οικονομία και κοινωνία να ξαναβρούν τον βηματισμό τους και η χώρα να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης;

Υπενθυμίζουμε το γεγονός ότι οι τράπεζες Εθνική , Πειραιώς  και Eurobank έχουν επιδοτηθεί με δεκάδες δις. ευρώ από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
       -Ο-

                                                                      ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                     ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου