ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ , ΦΟΡΕΙΣ...

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
---------------------------------------------------------------------

ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                               ΤΗΛ: 2104274112

1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                       FAX: 2104226253
ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                  ekritiko@otenet.gr
185 31      ΕΠΕΙΓΟΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ , ΦΟΡΕΙΣ

Η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών επί 20 έτη μάχεται υπέρ των συμφερόντων του έλληνα καταναλωτή – δανειολήπτη – πολίτη ενάντια στα συμφέροντα του κατεστημένου των μεγαλοτραπεζιτών των μονοπωλίων των ολιγοπωλίων και των καρτέλ.
Ιστορικά το 2015 και το 2016 είναι χρονιές ορόσημα καθότι για πρώτη φορά στην νεότερη ελληνική ιστορία πραγματοποιείται  τέτοιου μεγέθους φαλκίδευση και αποψίλωση δικαιωμάτων και μάλιστα με κυβέρνηση Αριστεράς κατ’ εφαρμογή του τρίτου μνημονίου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2015.
 Η κυβέρνηση Τσίπρα κατ’ απαίτηση των δανειστών προσυπόγραψε και εδέχθη  την βίαιη εισαγωγή του αγγλοσαξονικού δικαίου ενός δικαίου που ευνοεί τον δανειστή εις βάρος του δανειζόμενου δηλαδή τους μεγαλοτραπεζίτες, τους διεθνείς κερδοσκόπους , τα funds  εις βάρος των δανειοληπτών.
Χαρακτηριστικά ανάμεσα στα αλλά αναφέρουμε τους  πλειστηριασμούς express, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κτλ.
Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που έγιναν αφορά τον Ν. 3869/2010 ( Ν. Κατσέλη ) και πιο συγκεκριμένα την διαδικασία της επικαιροποίησης που αφορά 170.000 δανειολήπτες που έχουν κατατεθεί και έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Νόμου.
Τα έγγραφα που προβλέπει η επικαιροποίηση να συγκεντρωθούν εκ νέου ( για δεύτερη φορά) είναι βεβαιώσεις  οφειλών από τις τράπεζες , φορολογικά έγγραφα κτλ.
Η προθεσμία που ετέθη για την περάτωση της ανωτέρω διαδικασίας είναι η 19η Φεβρουαρίου 2016. Δηλαδή 1.000 υπάλληλοι ειρηνοδικείων πανελλαδικά καλούνται μαζί με τα τρέχοντα καθήκοντα τους και την τρέχουσα ρουτίνα να πιστοποιήσουν την διαδικασία επικαιροποίησης σε 170.000 δανειολήπτες εντός ελαχίστου χρονικού περιθωρίου, γεγονός αδύνατο ,άτοπο και πέραν πάσης λογικής.
Εκ πρώτης όψεως η ανωτέρω ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα ακόμα δείγμα κακοδιοίκησης  από πλευράς κυβέρνησης , όμως η στόχευση και ο σχεδιασμός είναι πολύ βαθύτερος και πηγάζει από τους δανειστές και την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα με την ανοχή της κυβέρνησης.
Αποσκοπεί διαμέσου αυτής της διαδικασίας 150.000 δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. Κατσέλη σε ένα σύνολο 170.000 δια λόγους τυπικούς , όπως είναι η μη πραγματοποίηση της επικαιροποίησης και όχι δια λόγους ουσιαστικούς , να τεθούν εκτός διαδικασίας και εκτός προστασίας του Νόμου Κατσέλη.
Κατά αυτόν τον τρόπο δεκάδες χιλιάδες απλοί πολίτες θα βρεθούν στο έλεος των επίσημων τοκογλύφων, μεγαλοτραπεζιτών , διεθνών κερδοσκόπων κεφαλαίων γύπες , funds Κτλ . δηλαδή ο στόχος είναι η έμμεση κατάρρευση του Ν. Κατσέλη καθότι μία ευθεία κατάργηση του θα οδηγούσε σε λαϊκή κατακραυγή και σε λαϊκό ξεσηκωμό.
Η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών έχει αιτηθεί επισήμως α) είτε την  εξάμηνη παράταση της διαδικασίας της επικαιροποίησης , δηλαδή έως τέλος Σεπτεμβρίου 2016 β) είτε την πλήρη αλλαγή του ανωτέρου πλαισίου με την υποχρέωση η επικαιροποίηση να γίνεται 30 ή 60 ημέρες προ της δικασίμου της κυρίας αγωγής ( όπως προβλέπεται και σε λοιπές δικαστικές διαδικασίες)

ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ

Α) δεν επιφέρουν κανέναν δημοσιονομικό κόστος
Β) δεν επιφέρουν βλάβη η ζημία σε ουδένα εμπλεκόμενο μέρος
Γ) βοηθούν την υπό κατάρρευση κρατική μηχανή
Δ) επιτρέπουν στους δανειολήπτες – πολίτες να διεκπεραιώσουν  με αξιοπρέπεια την ανωτέρω διαδικασία

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά δύο έτι επιβαρυντικούς παράγοντες σε σχέση με τα ανωτέρω
Α) την αποχή των δικηγορικών συλλόγων της χώρας κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2015 , Ιανουάριο 2016 , Φεβρουάριο 2016
Β) ότι χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. Κατσέλη έχουν μεταβεί στο εξωτερικό ως μετανάστες για την αναζήτηση μίας καλύτερης τύχης για τους ίδιους και τις οικογένειες τους .
Οι ανωτέρω αναφερόμενοι κινδυνεύουν με άμεσο αποκλεισμό καθότι τους είναι αδύνατον  λόγω της απουσίας τους να πραγματοποιήσουν την διαδικασία της επικαιροποίησης.


Η Εθνική Ομοσπονδία δανειοληπτών απευθύνει έκκληση σε όλους τους ενεργούς  πολίτες, φορείς συλλογικότητες, δημοσιογράφους όπως αναπαράγουν και κοινοποιήσουν το ανωτέρω κείμενο όσες περισσότερες φορές δύναται ο καθένας προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για να προβεί σε αλλαγές των χρονικών ορίων της επικαιροποίησης σύμφωνα με τις προτάσεις της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών.
                                                        Εκ του Δ.Σ.
Εθνικής Ομοσπονδίας ΔανειοληπτώνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου