ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/11/2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΙΣΘΩΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 
ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ  ΝΗΣΟΥ ΚΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Στις 13 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα  πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορείας προς το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών δια το υπό κατάθεση νομοσχέδιο που αναθεωρεί τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και πρακτικά απαγορεύει την κυκλοφορία των ATV οχημάτων στους Ελληνικούς δρόμους ( επί το λαϊκότερο – γουρούνες και Buggies).
  Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή του κλάδου στην οποία συμμετέχει και ο πρόεδρος του συλλόγου εκμισθωτών νήσου Κω εκπροσωπώντας τον Νομό Δωδεκανήσων κ. Κρητικός Ευαγγελός .
  Η προσυγκέντρωση των διαμαρτυρομένων πραγματοποιήθηκε στην Λεωφόρο Συγγρού  συντεταγμένα και λήφθηκε ειδική μέριμνα σε συνεννόηση με την Αστυνομική διεύθυνση Αθηνών και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να μην προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση και ταλαιπωρία των πολιτών.
  Στην συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπίες και διαμαρτυρόμενοι από την Κρήτη , την Κέρκυρα , την Ζάκυνθο , την Λευκάδα , την Νάξο , την Πάρο , την Μήλο , την Σαντορίνη , την Μύκονο , την Κω , την Ρόδο κτλ.
   Συνολικά στην διαμαρτυρία συμμετείχαν περίπου 400 – 450 οχήματα  δίτροχα και τετράτροχα και περίπου 900 διαμαρτυρόμενοι.
  Η πορεία  διέσχισε την Λεωφ. Συγγρού και το ιστορικό κέντρο των Αθηνών και δια μέσου της Λεωφ, Μεσογείων κατέληξε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών , όπου απέκλεισε την είσοδο του Υπουργείο και τον έμπροσθεν διερχόμενο δρόμο.
  Η συντονιστική επιτροπή έγινε δεκτή από τον Γ.Γ. Γραμματεία του Υπουργείου Αθανάσιου Βούρδα στον οποίο παρέδωσε σχετικό ψήφισμα .
  Στην συνέχεια από 500 διαμαρτυρόμενους και επί τετράωρο πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη της εισόδου εντός του Υπουργείου. Λόγω της πάγιας αρνήσεως του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ.  Σπίρτζη  να δεχθεί αντιπροσωπία του κλάδου αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής στην οποία μετείχε και ο κ. Κρητικός Ευάγγελος και με τη συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αιτηθεί συνάντηση με τον  πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , ο οποίος λόγω βεβαρημένου προγράμματος παρέπεμψε δια την συνάντηση , στον Υπουργό επικράτειας κ. Βερναδάκη προκειμένου να πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω και στο πρωθυπουργικό γραφείο παραδόθηκε σχετικό ψήφισμα. 
  Την όλη προσπάθεια της συντονιστικής επιτροπής συνέδραμε και ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης με την εκεί παρουσία του.
  Η προσπάθεια απαγόρευσης των ανωτέρω οχημάτων από πλευράς  Υπουργείου και κυβέρνησης είναι κατάφορα άδικη , παράλογη και αναίτια δια τους κάτωθι λόγους:
- Οδηγεί στο κλείσιμο και των αφανισμό 4.000 οικογενειακές επιχειρήσεις του κλάδου πανελλαδικά Επιχειρήσεις που εν μέσω κρίσης εμφανίζουν αναπτυξιακή τροχιά χωρίς την παραμικρή κρατική βοήθεια.
- Οδηγεί στην ανεργία 25.000 άμεσα ή έμμεσα εργαζόμενους στον κλάδο  
- Πλήττει ευθέως την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος
- Παραβιάζει ευθέως κοινοτικές οδηγίες καθότι όλα τα παραπάνω οχήματα κυκλοφορούν ελεύθερα και άνευ περιορισμών στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών και κυρίως στους ανταγωνιστικούς προς την Ελλάδα τουριστικούς προορισμούς
- Ευνοεί πολυεθνικά συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών ενοικιάσεως αυτοκινήτων εις βάρος 4.000 αμιγώς ελληνικών εταιρειών και επιχειρήσεων
- Καταπατά βάναυσα την νομιμότητα καθότι έως χθες τα συγκεκριμένα οχήματα το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών τα ταξινομούσε , τους χορηγούσε άδειες και πινακίδες κυκλοφορίας .
- Επίσης ο μύθος περί πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων καταρρίπτεται από τα ίδια τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας από τα οποία περίτρανα αποδεικνύεται ότι τα ανωτέρω οχήματα παρέχουν πλήρη ασφάλεια στην οδική κυκλοφορία και είναι τελευταία στην κατάταξη πρόκλησης  τροχαίων ατυχημάτων , ακόμα πίσω και από τα ποδήλατα.
  Κατόπιν όλων των ανωτέρω πλανάται το ερώτημα ποια συμφέροντα εξυπηρετεί το ανωτέρω νομοσχέδιο και αν αυτά τα συμφέροντα έχουν ονοματεπώνυμο.  


Ο Πρόεδρος
Κρητικός Σ. Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου