ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΡΟΣ 1ο

1 σχόλιο:

  1. Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε δανειολήπτες μετά την απόφαση δικαστηρίου που δικαίωσε πολίτες από την περιοχή της Λάρισσας και κρίνει ότι τα έξοδα φακέλου που εισπράχθηκαν από τις τράπεζες πρέπει να αποδοθούν πίσω στους πελάτες τους.
    Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ) και η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών, με βάση την υπ' αρ. 233/2010 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας που εκδόθηκε, μετά από ομαδική αγωγή από την περιοχή της Θεσσαλίας, κατά της Εθνικής Τράπεζας.
    Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο ενώσεις η συγκεκριμένη απόφαση είναι η πρώτη του είδους της και δημιουργήθηκε νομολογία για την επιστροφή των εξόδων φακέλου καθώς αναγνωρίζεται ότι περίοδος παραγραφής αρχίζει μετά τα 20 έτη:
    "Το δικαστήριο δέχτηκε τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού επομένως μπορούν ν' αξιώσουν χρηματικά ποσά, όλοι οι δανειολήπτες που υπέγραψαν συμβάσεις δανείων από το 1990 έως σήμερα" ενώ σημειώνεται ότι η απόφαση αφορά όλες τις μορφές δανείων, στεγαστικών, καταναλωτικών, πιστωτικών καρτών, επαγγελματικών, "Όλα σε 1", διακοποδανείων, εορτοδανείων, αυτοκινήτου κλπ
    Σημειώνεται από τις δύο ενώσεις ότι στους δανειολήπτες πρέπει να επιστραφεί το σύνολο των εξόδων φακέλου ή όπως αλλιώς τα ονόμαζαν οι τράπεζες χωρίς καμία επιβάρυνση.
    Στη σχετική ανακοίνωση των δύο ενώσεων γίνεται ενημέρωση ότι οι δανειολήπτες μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία των οργανώσεών για να υπογράψουν μία εξουσιοδότηση για τη κίνηση της διαδικασίας και να προσκομίζουν αν έχουν την σύμβαση δανείου που υπέγραψαν προκειμένου να εισπραχθούν πίσω τα έξοδα φακέλου.

    http://news247.gr/oikonomia/agora/epistrefontai_ta_eksoda_fakeloy.735115.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή