ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σε σχέση με το σχέδιο νόμου , το οποίο κατατέθηκε και συζητείται στην Βουλή και αφορά πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο Ν. 3869/2010 επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1.   Οι τροποποιήσεις που προβλέπονται στο Ν. 3269/2010( Νόμος Κατσέλη) , στην ουσία λειτουργούν υπέρ των τραπεζών και ευνοούν τα αθέμιτα τραπεζικά συμφέροντα.
2.   Η απέραντη γραφειοκρατική διαδικασία , στην οποία θα πρέπει να υποβάλλεται ο προσφεύγων δανειολήπτης, μαζί με την γενικότερη ασάφεια διατάξεων που λειτουργεί εις βάρος των αδυνάμων δηλαδή των δανειοληπτών, στην ουσία ισοδυναμεί με αρνησιδικία.
3.   Η έναρξη καταβολής δόσεων , από πλευράς δανειοληπτών , με την κατάθεση της αίτησης ,  ευνοεί εξόφθαλμα τα τραπεζικά συμφέροντα και αδικεί κατάφορα τους δανειολήπτες. Καθότι διατυπώνεται το ερώτημα πόσο, δανειολήπτες θα έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν έστω τα 30 € 50€ ή 100€ το μήνα , όταν την ίδια στιγμή 1.350.000 έλληνες είναι άνεργοι , 80.000 οικογένειες ζουν με κομμένο το ρεύμα στα σπίτια τους, 12.000 οικογένειες ζουν με κομμένο το νερό στα σπίτια τους και 60.000 ελληνόπουλα λόγω του υποσιτισμού που υφίσταται παθαίνουν λιποθυμικές κρίσεις.
4.   Αντί να διευκολυνθεί η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού , για τον οποίον είχε προαναγγελθεί η επίτευξη του , με την σύμφωνη γνώμη των πιστωτών που αντιπροσωπεύουν το 51% των χρεών , στην ουσία με τις καινούργιες εξαγγελίες , ο εξωδικαστικός συμβιβασμός καταργείται και δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο η διαδικασία με την ανάθεση των υποθέσεων αυτών σε «κάποιους» διαμεσολαβητές.
5.   Αντί εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης , ο νόμος 3869/2010 να επεκταθεί και στις θετικές του ρυθμίσεις , να υπαχθούν οι μικροέμποροι και λοιποί επαγγελματίες , κανένα βήμα δεν έγινε προς αυτή την κατεύθυνση.
6.   Η εξαγγελία από πλευράς της κυβέρνησης , για άρση της αναστολής των πλειστηριασμών που ισχύει μέχρι το τέλος του 2013 και προστατεύει την πρώτη κατοικία για ποσά οφειλών έως και 200.000€ , στην ουσία ανοίγει και προετοιμάζει το έδαφος , για την έλευση στην Ελλάδα των περίφημων distress funds ή όπως αλλιώς ονομάζονται διεθνή κεφάλαια δυστυχίας ή κεφάλαια γύπες. Όλα δε τα ανωτέρω με την προοπτική της κατάσχεσης και του εκπλειστηριασμού 250.000 σπιτιών ελλήνων πολιτών.



 Δυστυχώς το πλιάτσικο από τους διεθνούς τοκογλύφους δεν γίνεται μόνο εις βάρος της χώρας , αλλά με μεγαλύτερη ακόμα αγριότητα , γίνεται και εις βάρος των πολιτών της χώρας, με την ανοχή και συνενοχή της τρικομματικής κυβέρνησης.





                                                                         Μετά τιμής
                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                              ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου