ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/07/2013



                              ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
                              ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
            ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
-------------------------------------------------------------------
ΓΟΥΝΑΡΗ2                                                     ΤΗΛ: 2104274112 
1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                           ΤΗΛ: 2104111490
ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                       FAX: 2104226253         
185 31                                                              FAX: 2130342712
                                    


                                                                                                  15/07/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών παρέσθει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με πολυπληθή αντιπροσωπεία επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος της  κ. Κρητικός Ευάγγελος.
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου η Εθνική Ομοσπονδία δανειοληπτών καταναλωτών κοινοποίησε τις θέσεις της πάνω σε πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως το θέμα των πλειστηριασμών και καταθέσεων και της δράσης των μονοπωλίων ολιγοπωλίων και των καρτέλ στην χώρα στον σύνολο των 3.500 συνέδρων που συμμετείχαν στο πρώτο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι θέσεις δημοσιοποιήθηκαν , με τρία ξεχωριστά κείμενα – ανακοινώσεις με πλήρη αιτιολόγηση.


    -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΥΓ. παρακάτω παρατίθενται αυτούσια τα κείμενα των θέσεων της Εθνικής Ομοσπονδίας , όπως παρουσιάστηκαν στο 1ο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ 

--------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Εθνική Ομοσπονδία δανειοληπτών σταθερή στις θέσεις της και στις αρχές της από την ίδρυση της το 1999 και υπερασπιζόμενη πάντα τα δίκαια του δανειολήπτη απέναντι στους μεγαλοτραπεζίτες – ολιγάρχες – οικονομικούς νεοφεουδάρχες απαιτεί την εφαρμογή και τον σεβασμό των επιταγών του συντάγματος την εφαρμογή των νόμων και το σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων.
Στα πλαίσια της σημερινής πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης , που έχει μετατραπεί σε κοινωνική κρίση , που αποσαθρώνει τον κοινωνικό ιστό, σαρώνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών και έχει δημιουργήσει:

1.5 εκατ. άνεργους
90.000 οικογένειες χωρίς ρεύμα
12.000 νοικοκυριά με κομμένο νερό
50.000 ελληνόπουλα σε κατάσταση υποσιτισμού να υφίστανται λιποθυμικές κρίσεις

Την ίδια στιγμή οι μεγαλοτραπεζίτες – ολιγάρχες , που έχουν μετατρέψει την ελληνική δημοκρατία σε τραπεζοκρατία , την τελευταία τετραετία έχουν επιδοτηθεί άμεσα ή έμμεσα  είτε με την παροχή άμεσης ρευστότητας , είτε με την μορφή εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου , δηλαδή με τα χρήματα των αγρίως φορολογουμένων ελλήνων πολιτών , με το ποσό των 200 δις ευρώ.

Με βάση τα ανωτέρω και όπως επιβάλλεται σε ένα κράτος δικαίου η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών  αιτείται τα κάτωθι:

1)   Ζητείται και απαιτείται η νομοθετική κατοχύρωση άνευ όρων και προϋποθέσεων του ακατάσχετου  της 1ης κατοικίας

2)   Ζητείται και απαιτείται το οριζόντιο κούρεμα κατά 50% του ιδιωτικού χρέους κατά το πρότυπο του δημόσιου χρέους καθότι , οι σημερινές συγκυρίες αποτελούν μοναδικά ιστορική ευκαιρία να γίνει τούτο.
3)   Ζητείται και απαιτείται η άμεση απαγόρευση λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών

4)   Ζητείται και απαιτείται να απαγορευτεί νομοθετικά η λειτουργία στην Ελλάδα των εταιριών ειδικού σκοπού και η έλευση των διεθνών κεφαλαίων δυστυχίας ή κεφάλαια γύπες που με έδρα την Γερμάνια , το Λουξεμβούργο , την Μ. Βρετανία κτλ , αγοράζουν τα τιτλοποιημένα δάνεια των ελλήνων πολιτών με αποτέλεσμα , την ίδια στιγμή να εκδίδονται χιλιάδες διαταγές πληρωμής , κατασχετήρια και προγράμματα πλειστηριασμών.


5)   Η Εθνική Ομοσπονδία δανειοληπτών είναι η μοναδική οργάνωση – φορέας που αρνήθηκε και απέκλεισε  εξαρχής να συνομιλήσει και να διαπραγματευτεί για τα σπίτια των ελλήνων πολιτών , με τους οικονομικούς κατακτητές της χώρας μας, δηλαδή με την ΤΡΟΪΚΑ, όπως δυστυχώς έπραξαν άλλες καταναλωτικές οργανώσεις , χρηματοδοτούμενες από την κυβέρνηση, προκειμένου να δώσουν επίφαση νομιμότητας σε όσα πρόκειται να συμβούν.


Σας ζητούμε να μας στηρίξετε να μας συμπαρασταθείτε αλλά και να συμπορευτείτε , στο δίκαιο αγώνα που δίνουμε κατά του τραπεζικού κατεστημένο.
      -Ο-
   ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
-------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Εθνική Ομοσπονδία Καταναλωτών πιστή στις ιδρυτικές της αρχές και διακηρύξεις από το 1999 , αντιτίθεται στην λειτουργία και δραστηριοποίηση στην Ελλάδα , των γερμανικών τουριστικών κολοσσών Thomas Cook και Tui , με συνθήκες και όρους αποικιοκρατικούς .
Οι τουριστικοί κολοσσοί Thomas Cook και Tui επέβαλαν στην Ελλάδα την εφαρμογή του τουριστικού μοντέλου του συστήματος «all inclusive» ( το περίφημο βραχιολάκι). Για να γίνει περισσότερο κατανοητό all inclusive σημαίνει ότι ο τουρίστας που έρχεται στην χώρα μας , έχει προπληρώσει ήδη  στο εξωτερικό τα αεροπορικά του εισιτήρια , το κόστος διαμονής και το κόστος διατροφής. Κατά αυτό τον τρόπο οι συγκεκριμένοι τουρίστες πληρώνοντας ένα τίμημα 10-15 ευρώ ημερησίως δικαιούνται την διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο , πρωινού , μεσημεριανού , βραδινού καθώς και απεριόριστης ποσότητας ελεύθερης κατανάλωσης ποτών και γλυκισμάτων.
Τα ανωτέρω έχουν σαν αποτέλεσμα , το σύνολο της προστιθέμενης τουριστικής αξίας του ελληνικού τουρισμού αντί να μένει σαν κέρδος στην χώρα μας , να παραμένει σαν κέρδος στην Γερμανία και  την ίδια στιγμή να οδηγούνται σε λουκέτο και αφανισμό εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειακές , μικρές και μικρομεσαίες τουριστικές και παρατουριστικές επιχειρήσεις , οι οποίες λειτουργούν εποχιακά κατά την περίοδο του καλοκαιριού, οδηγώντας  στην ανεργία 800.000 εποχιακά απασχολούμενους στον τουρισμό.
Τα ανωτέρω συμβαίνουν διότι ο τουρίστας με το πρόγραμμα «all inclusive» ( το περίφημο βραχιολάκι)  , δεν ξοδεύει και δεν αφήνει τίποτα εκτός της ξενοδοχειακής μονάδας, δηλαδή δεν επισκέπτεται και δεν καταναλώνει προϊόντα και δεν του παρέχονται υπηρεσίες σε εστιατόρια, ταβέρνες , μπαρ, τουριστικά καταστήματα , ελεύθερες παράλιες και οργανωμένες παραλίες .
Αυτό πρακτικά σημαίνει , ότι σε περιοχές όπως η Ρόδος , Κως , Κάλυμνος , Κρήτη , Κέρκυρα, Σάμος κτλ οι τοπικές αγορές και οι τοπικές κοινωνίες οδηγούνται σε πλήρη αφανισμό και ερήμωση.
Κατά κανόνα οι γερμανικοί τουριστικοί κολοσσοί Thomas Cook και Tui που ελέγχουν περίπου το 85% του εισερχόμενου τουρισμού στην χώρα μας , συνεργάζονται με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες είτε ξένων συμφερόντων είτε ελλήνων ολιγαρχών της τάξεως των 3.000 κλινών , 4.000 κλινών  , και 5.000 κλινών .
Οι συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες απασχολούν προσωπικό από 1.000 έως 2.000 άτομα το οποίο όμως προσωπικό στην συντριπτική του πλειοψηφία , αμείβεται με 300 ευρώ μηνιαίως , είναι ανασφάλιστο και του παρέχεται μόνο τροφή και στέγη, καθότι με ειδικές διακρατικές συμφωνίες το προσωπικό αυτό αλλοδαπής προέλευσης έρχεται για εργασία στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις για πρακτική εκπαίδευση , από τουριστικές σχολές του εξωτερικού και από χώρες όπως η Ρουμανία , η Μολδαβία , η Ουκρανία και γενικά από χώρες χαμηλού βιοτικού επιπέδου.
Από όλα τα ανωτέρω γίνεται ευκολά κατανοητό , ότι από τα 17.000.000 τουρίστες που επισκέπτονται ετησίως την χώρα μας και εκλαμβάνεται σαν μεγάλη επιτυχία , το οικονομικό όφελος τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις τοπικές κοινωνίες , είναι από ανύπαρκτο και μηδαμινό έως ελάχιστο.
Η Εθνική Ομοσπονδία Καταναλωτών όπως αρμόζει σε μία ανεξάρτητη χώρα και ένα κράτος δικαίου αιτείται και απαιτεί τα κάτωθι:

1.   Είτε την ολοκληρωτική απαγόρευση της λειτουργίας του συστήματος «all inclusive» στην χώρα μας

2.   Είτε την λειτουργία του συστήματος «all inclusive» στην χώρα μας , υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις , όπως να επιτρέπεται η λειτουργία των συγκεκριμένων ξενοδοχειακών μονάδων σε απόσταση τουλάχιστον 20 χιλιομέτρων από τον πλησιέστερο κέντρο ή οικισμό είτε με ποσόστωση, δηλαδή να επιβληθεί στους τουριστικούς οργανισμούς Thomas Cook και Tui , το 50% των εισερχόμενων τουριστών που διακινούν υποχρεωτικά , να εξυπηρετείται από τις πολύ μικρές , μικρομεσαίες οικογενειακές τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

3.   Να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που είναι συγκεκριμένα, γνωστά και εύκολα επιβάλλονται , εφόσον υπάρχει η απαραίτητη πολιτική θέληση και βούληση , προκειμένου να στηριχθούν οι πολύ μικρές  , μικρομεσαίες οικογενειακές ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις , που κατά εκατοντάδες βάζουν λουκέτο , σε αντίθεση με την ψεύτικη εικόνα , ευμάρειας και πλούτου που προβάλλεται από τα διαπλεκόμουνα μέσα ενημέρωσης.

Σας ζητούμε να μας βοηθήσετε να συμπορευτείτε και να συνταχθείτε μαζί σας , στο δίκαιο αγώνας μας , κατά του συστήματος «all inclusive» και του κατευθυνόμενου τουρισμού , που έχουν επιβάλει στην χώρα μας , οι τουριστικοί  πολυεθνικοί γερμανικοί κολοσσοί. 

      -Ο-
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                     ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
-------------------------------------------------------------------------


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Εθνική Ομοσπονδία δανειοληπτών πολιτών καταναλωτών , πιστή στις ιδρυτικές της αρχές και διακηρύξεις από το 1999 , μάχεται κατά των μονοπωλίων , των ολιγοπωλίων και των καρτέλ που κυριαρχούν και  νέμονται την ελληνική αγορά δημιουργώντας οικονομικές στρεβλώσεις κοινωνικές ανισότητες και οδηγώντας στο λουκέτο και στην ανεργία χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενους.
Η Εθνική Ομοσπονδία καταγγέλλει την μέχρι σήμερα λειτουργία της επιτροπής ανταγωνισμού που στην ουσία διευκολύνει την δράση των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων, αντί να επιβάλει την νομιμότητα.
Σήμερα στην ελληνική αγορά κυριαρχούν :

Στον τομέα του σιδήρου δύο οικογένειες ολιγαρχών
Στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών , μία εταιρεία ολιγάρχη ( το απόλυτο μονοπώλιο)
Στον τομέα του τουρισμού εννιά οικογένειες ελλήνων ολιγαρχών
Στον τομέα της ένδυσης 14 οικογένειες ελλήνων ολιγαρχών
Στον τομέα των υπέρ μάρκετ και σούπερ μάρκετ , έξι οικογένειες ολιγαρχών
Στον τομέα του γάλακτος και των ποτών πέντε οικογένειες ολιγαρχών και πολυεθνικές
Στον τομέα των καυσίμων , τρεις οικογένειες ελλήνων ολιγαρχών

Η εθνική ομοσπονδία απαιτεί την εκ βάθρων ανασύσταση της ελληνικής επιτροπής ανταγωνισμού , προκειμένου να επιβληθεί η ευνομία στην ελληνική αγορά και κατ’ αυτό τον τρόπο το μέσο ελληνικό νοικοκυριό , της ανεργίας , της φτώχιας , των μισθών των 300€ και 400€ να αποκτήσει πρόσβαση σε φθηνότερα τρόφιμα , σε φθηνότερα ρούχα, σε φθηνότερα φάρμακα , σε φθηνότερα είδη πρώτης ανάγκης.
Σε συνδυασμό με τα ανωτέρω , θεωρείται απαραίτητη η παραπομπή στην δικαιοσύνη των εταιρειών και των οικονομικών ολιγαρχών εκείνων , που τόσα χρόνια αισχροκέρδησαν και πλούτισαν , εις βάρος του ελληνικού  λαού.
Σας ζητάμε να συμπαραταχθείτε , να συμπορευτείτε και να αγωνιστείτε μαζί μας , ενάντια στην δράση των καρτέλ των ολιγοπωλίων και των μονοπωλίων, που αισχροκέρδησαν εις βάρος της εθνικής οικονομίας και κοινωνίας.



                                                                                   -Ο-
                ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου