ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/05/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ηλίας Νικολόπουλος συνταγματολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε τη κάτωθι δήλωση:

“κατόπιν της επισκέψεως μου στα γραφεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών και της συνεργασίας που είχα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Κρητικό Ευάγγελο, καταγγέλλω την προσπάθεια της δικομματικής κυβέρνησης να εισαγάγει στη χώρα μας το αγγλοσαξονικό δίκαιο και πιο συγκεκριμένα τη μέθοδο Lease back.
Η δικομματική κυβέρνηση με την εξαγγελία του κώδικα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους που δόθηκε στη δημοσιότητα από την τράπεζα της Ελλάδος στην  ουσία επιχειρεί να μετατρέψει τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές στα ίδια τους τα σπίτια. Στη πραγματικότητα καλεί τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων που επί 10 ή 15 χρόνια πλήρωναν ανελλιπώς το στεγαστικό τους δάνειο (οι οποίοι για λόγους ανεξαρτήτως της θελήσεως τους έμειναν άνεργοι, είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραματικά , έκλεισαν την μικρή οικογενειακή τους επιχείρηση), καλούνται σήμερα από την κυβερνητική επιτροπή διαχείρισης ιδιωτικού χρέους να εκχωρήσουν οικιοθελώς το σπίτι τους στην τράπεζα, να γίνουν ενοικιαστές του σπιτιού τους για 5 χρόνια και στη συνέχεια να κληθούν να το επαναγοράσουν, δηλαδή να πληρώσουν το σπίτι τους 3 και 4 φορές πάνω από την αρχική τιμή κτίσης του.
          Με ενέργειες και εξαγγελίες σαν τις ανωτέρω η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι δέσμια των συμφερόντων του τραπεζικού κεφαλαίου και των μεγαλοτραπεζιτών.
          Οι δανειολήπτες πρόσθεσαν στην ατζέντα τους άλλον έναν λόγο για να καταψηφίσουν την παράλογη πολιτική που συντελείται σε βάρος τους. Με την ψήφο τους στο ΣΥΡΙΖΑ και την ενίσχυση των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής αριστεράς θα αντιπαλέψουν αυτή την νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.

                       ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ   
                                    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

                                      ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου