ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/02/2020

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

---------------------------------------------------------------------

ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                               ΤΗΛ: 2104274112

1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                       FAX: 2130342712
ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                  ΚΙΝ: 6984065243
185 31                                                       ekritiko@otenet.grΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
                                                                                                                 
---------------------------------------------------------------------

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 20 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα  Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής στην Βουλή Των Ελλήνων συνάντηση αντιπροσωπίας της Εθνικής Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Κρητικό Σ. Ευάγγελο Οικονομολόγο τεχνοκράτη συνοδευόμενο από τους κ.κ. Πιερράκο Παναγιώτη και Ιωάννα Φουσέκη με τον τομεάρχη οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής βουλευτή Ν. Ηλίας κ. Μιχάλη Κατρίνη καθώς επίσης και τους κ.κ Απόστολο Πόντα και Σπύρο Φράγκο μέλη του τομέα οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής και την κα. Πανταζοπούλου Ελένη.

Ακολούθησε εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων με βάση τα υπάρχοντά στοιχεία με λεπτομερή ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης,καθώς επίσης και ποσοτική πρόβλεψη των επερχόμενων εξελίξεων.

Υπήρξε σύγκληση και ταύτιση απόψεων στα ακόλουθα :

1) Ότι πρέπει πάραυτα και τουλάχιστον για διάρκεια 1 έτους να παραταθεί η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας προστασίας της 1ης και κύριας κατοικίας Ν. 4605/2019, με αλλάγη των όρων και προϋποθέσεων υπαγωγής ούτως ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα υπαγωγής πολύ περισσότεροι δανειολήπτες καθότι την παρούσα στιγμή με τις υπάρχουσες προϋποθέσεις οι 8 στους 10 εξαιρούνται.

2) Να επανέλθει η ισχύ του Ν. 3869/2010 Ν. Κατσέλη που έως σήμερα λειτούργησε ακριβοδίκαια με αυστηροποιήση των όρων υπαγωγής.

3) Αναφέρθηκε  το πρόβλημα της δράσης και της λειτουργίας των Funds – Servers – των εταιρειών ειδικού σκοπού στην Ελλάδα και συμφωνήθηκε από κοινού τα επιστημονικά επιτελεία των δύο πλευρών να εξεύρουν νομοθετική λύση για την δράση τους συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο.
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Φωτογραφικό Υλικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου