ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ο Ευάγγελος Κρητικός στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» στις 21 Δεκεμβρίου 2020


Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, Βαγγέλης Κρητικός, αλλά και ο δανειολήπτης κ. Άνθιμος, για τις πιέσεις που δέχονται οι δανειολήπτες από τις εισπρακτικές εταιρείες, αλλά και για τις πολλές καταγγελίες πολιτών. 
 
Οι οχλήσεις, σύμφωνα με τον κ. Κρητικό γίνονται σε ανθρώπους που προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη. Ο κ. Άνθιμος είναι καλοπληρωτής, ωστόσο καθημερινά δέχεται κλήσεις από εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών, η οποίες τον ενημερώνουν ότι πρέπει να καταθέσει τα 250 ευρώ της δόσης του και τον ρωτούν πότε ακριβώς θα γίνει η πληρωμή. Ο ίδιος είναι άνεργος από το καλοκαίρι του 2019, ωστόσο εξυπηρετεί κανονικά το δάνειό του. 
 
Ο κ. Κρητικός, υποστήριξε ότι στην περίπτωση που οι οχλήσεις υπερβαίνουν το ένα τηλεφώνημα τη μέρα, θα πρέπει ο πολίτης να σημειώνει από ποιο τηλέφωνο δέχεται την κλήση, να συγκεντρώνει τα στοιχεία της εταιρείας και στη συνέχεια να προβαίνει σε έγγραφη καταγγελία στις εποπτικές αρχές. 
 
Αν οι οχλήσεις γίνονται σε πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με τη δανειακή σύμβαση, τότε υπεισέρχεται η νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων. 
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου