ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου 13 Φεβρουαρίου 2023

                    ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                                               ΤΗΛ: 2104274112
1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                                       FAX: 2104226253
ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                                  ekritiko@otenet.gr
185 31                                             omospondia_daniolipton@hotmail.com                                               


                                                                                                                              13/02/2023
 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

 
Πραγματοποιήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνάντηση του Ανδρουλάκη Νικόλαου προέδρου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και του Κρητικού Ευάγγελου οικονομολόγου προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Δανειοληπτών και λοιπών , τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 , στις 11:00 το πρωί.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης  ο κ. Ανδρουλάκης πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ παρουσίασε τα βασικά σημεία της νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα αναλάβει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την προστασία της 1ης  κατοικίας και την επίλυση του μεγάλου προβλήματος των πλειστηριασμών 1ης και κύριας κατοικίας.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Κρητικός εξέφρασε την υποστήριξη του στην νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ανέπτυξε τις θέσεις και τις απόψεις της Εθνικής Ομοσπονδίας δανειοληπτών οι οποίες συνοπτικά αναλύονται ως εξής:

1)  Η απόφαση του Α.Π. με την οποία δίνεται το δικαίωμα στους servicers δηλαδή στους υποεργολάβους να πράττουν πλειστηριασμούς απλώς αποτέλεσε την θρυαλλίδα που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου προκειμένου να διενεργηθούν δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί, καθότι ούτως ή άλλως και θετική υπέρ των δανειοληπτών να ήταν η απόφαση του Α.Π. απλώς θα κέρδιζαν χρόνο οι δανειολήπτες μέχρι να συνεχίσουν τους πλειστηριασμούς τα ίδια τα funds.

2)  Πρότεινε και μάλιστα στο συγκριμένο θέμα θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία η Εθνική Ομοσπονδία δανειοληπτών συνταγματική αναθεώρηση όσο αναφορά το καθεστώς λειτουργίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών τόνισε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη στην σημερινή μορφή της έχει εξελιχθεί σε θεσμικό βαρίδι λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας , σε καρκίνωμα στα σπλάχνα της Ελληνικής Πολιτείας και η όλη της λειτουργίας νοθεύει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς είναι ανέλεγκτοι. Είναι ο μόνος κλάδος εντός της ελληνικής επικράτειας που δεν ελέγχετε με ασφαλιστικές δικλίδες και σε μία δημοκρατία ότι δεν ελέγχετε μετατρέπεται σε θύλακα σήψης , διαφθοράς και συναλλαγών.

3)  Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δανειοληπτών πρότεινε την δημιουργία εποπτικού οργάνου που θα ελέγχει στην Ελλάδα την λειτουργεία των funds και servicers. Πρότεινε η όποια συναλλαγή των δανειοληπτών με τα funds και τα servicers και τις εταιρείες ειδικού σκοπού να γίνεται υποχρεωτικά εγγράφως και σε περίπτωση μη αποδοχής από πλευράς funds και servicers των προτάσεων διακανονισμού από πλευράς των δανειοληπτών η απόρριψη υποχρεωτικά να αιτιολογείται γραπτώς από πλευράς των funds και όλο το παραπάνω συγκεντρωθέν υλικό αντίγραφα του υποχρεωτικά να παραδίδονται στους δανειολήπτες για περαιτέρω χρήση.

4)  Πρότεινε την πλήρη διαφάνεια και ονομαστικοποίηση των μετόχων και των μετοχών τόσο τωνservicers δηλαδή των υποεργολάβων που εδρεύουν στην Ελλάδα όσο και των funds που εδρεύουν στο εξωτερικό και αποτελούν εταιρείες φαντάσματα του ενός δολαρίου ή του ενός ευρώ. Δηλαδή υποχρεωτικά σε συγκεκριμένο μητρώο που θα δημιουργηθεί να δηλώνονται οι πραγματικοί μέτοχοι τόσο των funds όσο και των servicers καθώς και να είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν το πόθεν έσχες των κεφαλαίων τους και να προσκομίσουν πιστοποιητικό καθαρότητας των χρημάτων τους.

5)  Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δανειοληπτών πρότεινε την ριζική αλλαγή διεξαγωγής των πλειστηριασμών με κυριότερη αλλαγή ότι όσοι προσέρχονται είτε είναι φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες της ημεδαπής ή αλλοδαπής προκειμένου να χτυπήσουν ακίνητα στους πλειστηριασμούς , να είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν στον συμβολαιογράφο του πλειστηριασμού πιστοποιητικό καθαρότητας των χρημάτων από την τράπεζα που εκταμιεύονται τα χρήματα καθώς και σχετική δήλωση πόθεν έσχες. Τα ανωτέρω προτάθηκαν διότι οι πλειστηριασμοί στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται σαν πλυντήριο μαύρου χρήματος που προέρχονται από έκνομες ενέργειες όπως λαθρεμπόριο ναρκωτικών , λαθρεμπόριο όπλων , σωματεμπορία , απάτες , αδήλωτα εισοδήματα κτλ

6)  Τονίστηκε από τον  κ. Κρητικό ότι εταιρείες αγνώστων συμφερόντων διαμέσου των πλειστηριασμών δημιουργούν οικιστικές νησίδες στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας Αθήνα , Θεσσαλονίκη στις τουριστικές περιοχές της χώρας Ρόδο , Κω , Ηράκλειο Κρήτης Κέρκυρα κτλ και σταδιακά οδηγούν σε αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας και σε κρίσιμες γεωστρατηγικά  εθνικές περιοχές όπως είναι το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο

7)  Τονίστηκε από τον κ. Κρητικό Ευάγγελο ότι το ανωτέρω  θέμα αποτελεί και πρόβλημα ευρύτερης πολιτικής και σύγκρουσης Βορρά Νότου καθότι το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών εστιάζεται κυρίως στις χώρες του Νότου δηλαδή  Ισπανία , Ιταλία , Ελλάδα και Κύπρο ενώ οι πλούσιες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά επωφελούνται από την συγκεκριμένη κατάσταση.

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε να υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και πληροφορίων μεταξύ των δύο πλευρών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου  αλλά και του Εθνικού  συμφέροντος.



 

13/02/2023
O
Πρόεδρος 
Κρητικός Σ. Ευάγγελος
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου