ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ

Το καινούργιο νομοσχέδιο που εισαγάγει η δικομματική κυβέρνηση στην βουλή  προς ψήφιση μόνο προστασία της Α κατοικίας  δεν προσφέρει.
Στην πραγματικότητα λόγω των σωρευτικών προϋποθέσεων  και των περιορισμών που θέτει , προσφέρει μία αναιμική προστασία σε πολύ περιορισμένες ομάδες δανειοληπτών, που ποσοστιαία υπολογίζονται περίπου στο 30% και όχι στο 90% που ψευδώς ισχυρίζεται ο υφυπουργός ανάπτυξης κύριος Χατζηδάκης ότι προστατεύονται.
Στην ουσία μιλάμε , για το πρώτο στάδιο και βήμα της πλήρους απελευθέρωσης των πλειστηριασμών που θα οδηγήσει σε κοινωνικό Αρμαγεδδώνα.
Ενδεικτικό των τεράστιων δυσκολιών και πρακτικών προβλημάτων που θα προκύψουν , αποτελεί το γεγονός , του ποιος θα κρίνει αν ο δανειολήπτης πλήρη τα κριτήρια ή όχι, ή τράπεζα δηλαδή ο θύτης θα κρίνει το θύμα δηλαδή τον δανειολήπτη, ο οποίος βρίσκεται σε ασθενέστερη θέση απέναντι στην τράπεζα.
Και αν οι πλευρές δεν συμφωνήσουν , τότε όπως διδάσκει η εμπειρία του παρελθόντος με ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις που είχαν ψηφιστεί και είχαν εφαρμοστεί οι περισσότερες τότε των περιπτώσεων , θα οδηγηθούν στα δικαστήρια , όπου θα πρέπει ο δανειολήπτης να αποδείξει ότι πλήρη τα κριτήρια και ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να καταβάλει υπέρογκα δικαστικά έξοδα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του , κατόπιν των τελευταίων αυξήσεων , των δικηγορικών και δικαστικών εξόδων , που εν μία νυκτή πέρασε και ψήφισε η κυβέρνηση από την Βουλή με την αναθεώρηση του κώδικα περί δικηγόρων στις 27/09/2013.
Διατυπώνεται το ερώτημα , που και πώς 1,5 εκατ. άνεργοι , 600.00 ημιαπασχολούμενοι με 300,00€ μηνιαίως και 700.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα , που είναι απλήρωτοι για μήνες , θα βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τα ανωτέρω δικαστικά έξοδα.
Παράλληλα θα δημιουργηθεί το οξύμωρο φαινόμενο ακόμα και σε εκείνους που τελικά θα προστατευτεί η κυρίως κατοικία να μην προστατεύεται η κινητή περιουσία , οπότε θα έχουν το δικαίωμα , οι δικαστικοί επιμελητές της τράπεζας να εισέρχονται στην προστατευόμενη πρώτη και κύρια κατοικία , για να κατάσχουν την κινητή περιουσία του δανειολήπτη.
Το τι θα συμβεί στα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του συνόλου των δανειοληπτών είναι πέραν πάσης φαντασίας. Το πατρογονικό σπίτι στο χωριό , τα αγροτεμάχια και αγροκτήματα , το αυθαίρετο εξοχικό , η γκαρσονιέρα που χρησιμοποιείται για πρόσθετο εισόδημα από την ενοικίαση της , η κινητή περιουσία , θα βρεθούν στο στόχαστρο κατασχέσεων και πλειστηριασμών , οι κάτοχοί τους θα δεχθούν απάνθρωπες και αφόρητες πιέσεις και απειλές, προκειμένου να συναινέσουν και να αποδεχθούν τις τοκογλυφικές ρυθμίσεις και όρους των τραπεζών.
Όλα τα παραπάνω φυσικά , θα οδηγήσουν σε μία κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών , αλλά και των νοσημάτων που σχετίζονται με ψυχοσωματικά σύνδρομα.
Το παραπάνω απαράδεκτο νομοσχέδιο ταυτόχρονα με την γκεμπελική προπαγάνδα που άσκησε η κυβέρνηση περί κακοπληρωτών και μπακτατζίδων ( που δεν υπερβαίνουν τις 6.000 σε ένα σύνολο 1.000.000 δανειοληπτών) αποτελεί την αρχή του τέλους της δικομματικής κυβέρνησης.
Η Εθνική Ομοσπονδία δανειοληπτών  με 60.000 μέλη και υποστηρικτές πανελλαδικά , από το 2014 θα προβεί σε μεθόδους δράσης πάντα εντός των συνταγματικών πλαισίων , πρωτόγνωρες όμως που θα οδηγήσουν στην πτώση της δικομματικής κυβέρνησης και στην αναζήτηση όχι μόνο πολιτικών αλλά και ποινικών και αστικών ευθυνών για συγκεκριμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Λυπούμαστε ειλικρινά , που μία ελληνική κυβέρνηση παραδίδει αμαχητή τους έλληνες πολίτες δανειολήπτες βορρά στις διαθέσεις του εγχώριου και διεθνούς κερδοσκοπικού και τοκογλυφικού τραπεζικού κεφαλαίου.




    -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου