ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.01.2014 - Γιώργος Χρηστοφορίδης, Υποψήφιος βουλευτής ΑΝΕΛ, Α Πειραιά..



Και πως θα έρθει η ανάπτυξη στην αγορά; 
Του Γιώργου Χρηστοφορίδη, 
Εκδότη της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ 
Υποψήφιου βουλευτή ΑΝΕΛ, Α Πειραιά 


Απάντηση: Αφήνοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες να δουλέψουν με σαφείς και σταθερούς όρους σε ένα κράτος που θα προστατεύει με κάθε μέσο την οικονομική τους επιβίωση και δεν θα τους κλείνει στη φυλακή με άδικους φόρους, εικονικά χρέη και εξωλογιστικούς προσδιορισμούς.
Στην επικαιρότητα της εποχής του μνημονίου (που τελειώνει), κάθε τρεις και λίγο μας ενημέρωναν με ύφος θριάμβου ότι συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω διάφοροι επαγγελματίες για χρέη στο δημόσιο. Ποτέ δεν ακούσαμε τι εισέπραξε το δημόσιο. Ποτέ δεν μάθαμε πως γεννήθηκαν αυτά τα χρέη. Η ντροπή, που οδηγεί σε απομόνωση ή σε αυτοκτονίες, έχει αναγάγει το θέμα σε ταμπού. Το να χρωστάς σε  μια χρεοκοπημένη χώρα, εν πολλοίς σε «μετατρέπει» σε φοροφυγά, δόλιο και υπαίτιο της καταστροφής μας. Ο απόλυτος αποδιοπομπαίος τράγος. Όμως και αυτό είναι μια ακόμη προπαγάνδα.  Γιατί στην πραγματικότητα έχουμε «μεγαλο-οφειλέτες» και μεγαλο-οφειλέτες. Εικονικούς και πραγματικούς.
Οι δικηγόροι και οι λογιστές, που συνεργάζομαι, με βεβαιώνουν ότι με τη νομοθεσία που έχουμε, είναι εύκολο να γραφτούν στον προϋπολογισμό ως «έσοδα» διάφορα ποσά, που δεν μπορούν να εισπραχθούν! Και ας τοκίζονται μέχρι την Δευτέρα Παρουσία! Αυτοί είναι οι εικονικοί. Αυτές τις οφειλές τις υπολογίζουμε μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Για να μπορούν να «βρίσκουν» σ’ αυτά τα ψεύτικα τεράστια νούμερα (με το ρυθμό που συσσωρεύονται) τα πολιτικά μας κόμματα την πηγή των εσόδων τους προεκλογικά. Γιατί μετεκλογικά, αντιλαμβάνονται και αυτοί ότι δεν έχουν πραγματικό λαμβάνειν.
Από την άλλη, οι πραγματικοί μεγαλο-οφειλέτες ΦΥΣΙΚΑ πρέπει να μπουν σε ρύθμιση πληρωμής των οφειλών τους, άμεσα. Με ισονομία και ισοπολιτεία. ΟΛΟΙ. Αυτά πρέπει να βάλουμε κάτω.
Η φοροδιαφυγή δεν είναι κοινωνικό φαινόμενο αλλά πολιτική επιλογή του συστήματος που φεύγει. Αν οι όροι του παιχνιδιού είναι ασαφείς, κουμάντο κάνει όποιος έχει τη σφραγίδα της εφορίας, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τούμπαλιν. Τα κόμματα του μνημονίου είχαν δεκαετίες για να σταματήσουν όσους συκοφάντησαν συλλήβδην τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες ως φοροφυγάδες αλλά δεν το έκαναν. Σκόπιμα.
Φόρους και έσοδα το κράτος δεν θα αποκτήσει από τις πολυεθνικές, που στέλνουν στο εξωτερικό τα φορολογητέα τους έσοδα, ούτε με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αλλά αν προστατεύσει όσους βγάζουν τίμια το ψωμί τους από ένα πρόστυχο κράτος, που τους συμπεριφέρεται σαν νταβατζής. 
Αν αυτοί οι άνθρωποι -δηλαδή ΕΜΕΙΣ- επιβιώσουν, θα υπάρξουν έσοδα και πραγματική ανάπτυξη. Αν τους αφήσουμε στα χέρια των αποτυχημένων μαθητευόμενων μάγων και στις παλινωδίες των αναλφάβητων τεχνοκρατών, είμαστε τελειωμένοι. Οι φορολογικοί και κοινωνικοασφαλιστικοί νόμοι θα πρέπει να συντάσσονται από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες. Ας φτιάξουμε λιθαράκι λιθαράκι την Ελλάδα που μας αξίζει.
Ήρθε η ώρα, να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου