ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

 

                    ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                                               ΤΗΛ: 2104274112
1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                                       FAX: 2104226253
ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                                  ekritiko@otenet.gr
185 31                                             omospondia_daniolipton@hotmail.com                                                                                        
                                                                                    9/2/2024                                             


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

 

Η εκκλησία και δη οι ποιμένες της εκκλησίας,  οι απλοί ιερείς είτε οι ιεράρχες εκ της αποστολής τους και του ρόλου τους, πρέπει να  συμπαραστέκονται στο ποίμνιο τους, τους πιστούς και τις οικογένειές τους, να το καθοδηγούν  πνευματικά και, όπως έχει αποδείξει η  μακραίωνη παράδοση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, να το βοηθούν στις δύσκολες στιγμές της ζωής του. Αυτό πρεσβεύει και διδάσκει η χριστιανική πίστη.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ανάμεσα στα  άλλα φαινόμενα της παρακμής της ελληνικής κοινωνίας, συγκαταλέγεται και η συμπεριφορά συγκεκριμένου μητροπολίτη ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

Ο εν λόγω συμμετείχε σε πλειστηριασμό δια εκκλησιαστικού ιδρύματος που ελέγχει στην περιφέρεια της Μητρόπολης του , που επέσπευσε η «Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», με αντικείμενο την πρώτη και κύρια κατοικία (και μοναδικό περιουσιακό στοιχείο) μιας πενταμελούς οικογένειας.

ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΜΕΜΠΤΟ της απαράδεκτης συμπεριφοράς του, είναι ότι η οικογένεια  αυτή είχε αποτανθεί σε αυτόν πριν τον πλειστηριασμό για να ζητήσει την βοήθειά του.

Ο εν λόγω, αντί να βοηθήσει την οικογένεια, ως όφειλε εκ του εκκλησιαστικού αξιώματός του και στα πλαίσια των εκκλησιαστικών καθηκόντων του, συμμετείχε στον πλειστηριασμό, επισπεύδοντας τον οικονομικό θάνατο και το εξαπονδρισμό της συγκεκριμένης οικογένειας.

Έλαβε μέρος στον πλειστηριασμό τηρώντας όλες τις διαδικασίες. Ήταν τόσο διακαής ο πόθος του να αποκτήσει το σπίτι της οικογενείας, που κατέθεσε εγγύηση στον υπάλληλο του πλειστηριασμού ύψους 60.000€.

Στη συνέχεια, ο «άνθρωπος του Θεού» κονταροχτυπήθηκε με άλλα κοράκια και υπερθεμάτισε με το ιλιγγιώδης ποσό των 296.000€.

Που άραγε, ο άνθρωπος του Θεού βρήκε αυτά τα χρήματα; Μήπως από τα παγκάρια της εκκλησίας και τους εράνους; Μα τότε πρόκειται περί υπεξαιρέσεως.

Αποτελεί όνειδος συνολικά ( ανεξαρτήτους αρμοδιότητας) για την ελλαδική εκκλησία και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η στάση του συγκεκριμένου αρχιερέα.

Η Εθνική Ομοσπονδία δανειοληπτών  ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟ προς ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΟΝΥΜΟ και προς ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, και ΖΗΤΕΙ από αυτούς να διαθέσουν και να προσφέρουν το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, προκειμένου η συγκεκριμένη οικογένεια να μπορέσει πάρει πίσω το ανωτέρω μοναδικό της περιουσιακό  στοιχείο.
. 

 
O
Πρόεδρος 
Κρητικός Σ. Ευάγγελος
6984065243

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου