ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

                       

                                         ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
                                        ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
                        ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
               ---------------------------------------------------------------------
ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                                                         ΤΗΛ: 2104274112
1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                                                FAX: 2104226253
ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                                            ekritiko@otenet.gr
185 31   

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                 ΕΠΕΙΓΟΝ

Η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών και ο πρόεδρος της προσωπικά είχαν διατυπώσει σοβαρότατες επιφυλάξεις αντιρρήσεις και ενστάσεις για την πρακτική εφαρμογή και χρηστικότητα του Ν.3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (Νόμος Κατσέλη). Παρά το γεγονός ότι η Εθνική Ομοσπονδία έχει πλήρη επιτυχία σε όσες υποθέσεις έχει χειριστεί δικαστικά όμως το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αποκρύψει την γενικότερη οικτρή πραγματικότητα που επικρατεί στις αίθουσες των δικαστηρίων. Από σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατά τόπους Ειρηνοδικεία της χώρας καθώς και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών προκύπτουν αποκαρδιωτικά και απογοητευτικά αποτελέσματα.
Πλέον συγκεκριμένα στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία εκτός Αθηνών στις 10 υποθέσεις δανειοληπτών που εκδικάζονται με το Ν.3869 απορρίπτονται οι 5. Δηλαδή ποσοστά αποτυχίας ή απόρριψης 50%.
Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 10 υποθέσεις δανειοληπτών που εκδικάζονται απορρίπτονται περίπου οι 6-7. Δηλαδή ποσοστά αποτυχίας ‘η απόρριψης περίπου 60-70%.
Δυστυχώς η δυσάρεστη αυτή πραγματικότητα αποκρύπτεται επιμελώς και εμφανίζονται στη δημοσιότητα κάποιες περιστασιακές δικαστικές αποφάσεις με προφανή στόχο και σκοπό να καθησυχάσουν και να παραπλανήσουν τους δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες που κινδυνεύουν να απολέσουν δια μέσου πλειστηριασμών ακόμα και την πρώτη και κύρια κατοικίας τους. Η οποία πρώτη και κύρια κατοικία δεν προστατεύεται όπως ψευδώς προπαγάνδιζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ καθώς και καταναλωτικές οργανώσεις που ελέγχονται και χρηματοδοτούνται από το ΠΑΣΟΚ δια μέσου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
Είναι εκατοντάδες τα μέλη αλλά και οι δανειολήπτες που διατυπώνουν την άποψη (την οποία η Εθνική Ομοσπονδία βεβαίως δεν ενστερνίζεται) ότι δυστυχώς έχει δοθεί άτυπα γραμμή προς τους ειρηνοδίκες προκειμένου να απορρίπτονται οι αγωγές των δανειοληπτών για να προστατευτούν επαρκώς τα τραπεζικά συμφέροντα, όπως αυτά επιβάλλονται από το εδώ τραπεζικό καρτέλ αλλά και από τους έξωθεν υποστηρικτές του που είναι η Τρόικα και το ΔΝΤ.
Δυστυχώς ταχύτατα πλέον διαμορφώνεται μία εκρηκτική κοινωνική πραγματικότητα ανέχειας, φτώχειας, απελπισίας, οργής και μίσους που με απόλυτη σιγουριά δεν απομένει παρά μόνο μία θρυαλλίδα που θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη που θα επιφέρει φαινόμενα βίας και αντεκδικήσεων.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ.                                                       Ο Πρόεδρος

                                      Κρητικός Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου