ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Εταιρίες αγοράζουν τα ελληνικά δάνεια!

Ξένες εταιρίες αγοράζουν – σκανδαλωδώς –  από τις ελληνικές τράπεζες χρέη. Δηλαδή, αγοράζουν το δικαίωμα είσπαρξης των οφειλών, με καταστροφικές συνέπειες για τους οφειλέτες.
Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει πάρει ένα δάνειο «χ», οι εταιρίες αυτές αγοράζουν στην τιμή των τόκων του δανείου, την οφειλή από την τράπεζα, που χορήγησε το δάνειο. Από κει και έπειτα, αναλαμβάνουν οι ίδιες να διεκδικήσουν το υπόλοιπο της οφειλής, έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέσα. Λειτουργούν, δηλαδή, σαν να είχαν συνάψει οι ίδιες εξαρχής τη δανειακή σύμβαση με τον οφειλέτη.

Οι εταιρίες αυτές, που αναφέρονται ως «σύστασης ειδικού σκοπού», εδρεύουν στο Λονδίνο,στο Λουξεμβούργο και στο Αμβούγρο.
Καθώς είναι εταιρίες του εξωτερικού, λοιπόν, δύσκολα μπορεί ο πολίτης που χρωστά να προστατευθεί από μια πιθανή κατάσχεση οποιουδήποτε – ανάλογα και με το ύψος της οφειλής – περιουσιακού στοιχείου.

Αυτό είναι από απαράδεκτο, έως και παράνομο, εκ μέρους των τραπεζών. Μήπως ήρθε η ώρα, η πολιτεία να «σπάσει τα πλακάκια της» με τους μεγαλομέτοχους των τραπεζών και να επιβάλλει νόμο, που να προστατεύει τους πολίτες από αυτήν την απαράδεκτη κερδοσκοπία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου